Recording Studio

Surrey

SUMMARY

A new build barn boasting a state-of-the-art live studio overlooked by a viewing gallery, a recording room, writing room, kitchen and bathroom. The barn is fully acoustically rated including all windows and doors.

All the finishes inside the music studio were undertaken by JVB which included extensive high spec acoustic work including ceiling panels and diffuser panels. We installed a spiral cellar, tiled and oak floor finishes, staircase and balustrade to gallery area, all frameless and containing various types of lighting all on a smart system.

We also completed extensive external works, including a 400m2 patio, installation of a recessed Poseidon riptide pool and fire pit as well as oak hit and miss fencing with anthracite fence posts. We were required to design and build a bespoke cover for the pool and fire pit area.  The front porch was completely designed and built by JVB.

The exterior of the barn was completed with oak cladding and internally spray paint was used to give an immaculate finish. Following the completion of the barn itself, we went on to also construct an outbuilding which contained a bathroom and a bar.

“We have been involved in many studios for major artists and the finish of the project is the best we have ever seen, the acoustic performance was exceptional!”

Mark, Recording Rooms

Specification

  • Spiral cellar
  • Acoustic windows and doors
  • Bespoke oak diffuser panels
  • Bespoke ceiling panels
  • Riptide Poseidon Pool
  • Oak cladding to the exterior of barn
  • Recessed fire pit
  • Outbuilding containing a bathroom and a bar